fbpx
Foto: Orsoyla-Haarberg-_www.visithelgeland.com_Bindal

Foto: Orsolya Haarberg

Bindal kommune

Bindal kommune ligger helt sør på Helgeland. Bindal er mangfoldig med sine fjorder, rike lakseelver og høye fjelltopper. I vakker natur er det gode jakt-, fiske- og friluftsmuligheter.

Hvem bor her?

Det er ca. 1391 innbyggere i Bindal kommune, som har et totalareal på 1264 km². Kommunesenteret er Terråk med 540 innbyggere.

Foto: Orsoyla-Haarberg-_www.visithelgeland.com_Bindal

Foto: Orsolya Haarberg

 

Hva kan du jobbe med?

Viktige næringer i Bindal er akvakultur, jord- og skogbruk samt samisk reindrift. Kommunens hjørnestensbedrift er trevarefabrikken Bindalsbruket AS. Mange bønder har ekstrainntekter gjennom turisme i form av fiske i Åelva, som er en del av Åbjøravassdraget, og utleie til små- og storviltjakt.

WWW.PLAHTE.LNO_www.visithelgeland.com_Bindal

 

Hva gjør du her?

Kommunen strekker seg fra kysten og et godt stykke innover i fjellområdene mot Majavatn, og det finnes mange turmuligheter. Det høyeste fjellet i kommunen er Tjeldviktinden, men det mest kjente og nest høyeste er Heilhornet. Bindal kommunes tusenårssted er Kjelleidet, et naturskjønt område geografisk sentralt i kommunen. Det ligger to gamle båtdrag i området, noe som har gjort det mulig å ferdes med båt på en sikker måte over Kjelleidet. Man slapp da den værutsatte lange vegen rundt nordsiden av Bindalshalvøya. Bindal har lange båtbyggertradisjoner og det bygges fortsatt Nordlandsbåter rundt om i kommunen. Det arrangeres regatta for Nordlandsbåter hvert år i Terråk. Kommunen har tilbud innen både kultur, idrett og fritid. Bindalsdagen arrangeres hvert år for å synliggjøre alt som skjer rundt i kommunen av kulturliv, næringsliv og annet.

WWW.PLAHTE.LNO_www.visithelgeland.com_Bindal

 

Hvordan komme deg hit?

Sørfra med bil kjører du langs Rv 17 fra Steinkjer/Namsos eller Brønnøysund og fra Grong (E6) via Høylandet (Rv 17) til Årsandøy, videre langs Rv 801 til kommunesenteret Terråk. Nordfra kjører du langs Rv17 med ferge mellom Vennesund og Holm.

Nærmeste flyplass er Rørvik lufthavn (flere daglige flyforbindelser med Widerøe). Fra Rørvik kan du reise med båt som har daglige anløp av nord- og sørgående hurtigrute eller med ferge fra Leka. I tillegg kan du reise med tog/buss. Det er daglige forbindelser med tog om Grong og buss derfra, og med buss fra Namsos eller Brønnøysund.

 

Greit å vite

Info om skole og barnehage finner du her.

Info om ledige boligtomter her. 

Kommunens hjemmeside.

Bindal kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.