fbpx
Familie som utforsker kysten

Foto: Kathrine Sørgård | Helgeland Reiseliv

Finn på noe ekstra gøy med barna i sommer!

Lyst til å utforske Helgeland sammen med familien i sommer? Her er noen forslag til ting dere kan gjøre der barna kan utfordre seg, lære noe nytt eller rett og slett bare ha det gøy!

I nærheten av Brønnøysund

 

Eventyrtur gjennom Torghatten

Torghatten er trollfjellet med hull tvers gjennom! Det er en 160 meter lang tunnel-grotte som ifølge sagnet ble skapt da trollkongen Skarsfjellgubben kastet hatten sin foran Lekamøya og berget henne fra Hestmannens pil, som gikk tvers gjennom hatten rett før solen sto opp og gjorde dem alle til stein. Egentlig er nok hullet skapt av is og vann, men det trenger du jo ikke fortelle ungene. Turen opp og gjennom hullet er forholdsvis enkel for store som små, og tar rundt en times tid. Det går også an å overnatte rett under Torghatten, hos Torghatten Camping, noe som er kjempefint for de som vil nyte de lange sommerkveldene ved trollfjellet.

 

Snorkleløype på Vega

Havområdene rundt verdensarvøya Vega har nydelige forhold for utforsking under vann, og i Levika, sør på Vega, har de laget en egen snorkelløype som er enkel å følge for store og små. En serie av store bøyer tar deg gjennom et lite gruntvannsområde hvor dere kan se på både plante- og dyreliv under vann. Vannet er forholdsvis grunt, men kaldt, så våtdrakt med hette, dykkerhansker og dykkersokker i svømmeføttene anbefales. Vega Verdensarvsenter leier ut snorkleutstyr, og har drakter ned til størrelse 10 år. Dette må bookes på forhånd, og barn må ha en svømmedyktig voksen med seg på runden. Du finner litt mer informasjon her, og for booking kan du ringe Verdensarvsenteret på telefon 941 35 162.

 

Villmarksekspedisjon i Lomsdal-Visten

Hva med å la ungene være oppdagelsesreisende og ekspedisjonsledere noen dager? Hos Bønå Gård, innerst i vakre Vistenfjorden, kan dere leie både fiskebåter, kajakk og kano, slik at dere kan utforske Vistenfjorden og de flotte naturområdene rundt på egen hånd. Kanskje du kan lære ungene å lese kart og kompass, og la dem finne teltplass i Lomsdal-Visten nasjonalpark? Eller så kan dere overnatte i lavvo, gamme eller en av hyttene som Bønå Gård leier ut. Dere finner fiskevann i fjellet, og Bønå Gård kan sette opp turer eller aktiviteter på forespørsel når de har kapasitet til det. Du finner mer informasjon om Bønå Gård her.

 

I nærheten av Sandnessjøen

 

Botn havsbad

Botn Havsbad er en bukt utenfor Sandessjøen hvor hav-vannet er delvis demmet inne, slik at badetemperaturen blir høyere enn ellers i havet rundt. Her finner du en fin sandstrand, volleyballbane, gapahuk og flere turstier for deg som vil strekke litt på beina mellom badeball-øktene. Siden bukta er demmet inne trenger du ikke være bekymra for at gummibåten reker avgårde med ungene, men vanndybden er 2,5 meter dypt på det dypeste, og 1,5 meter i gjennomsnitt, så du må holde et godt øye med de mindre barna. Du finner en veibeskrivelse her.

 

Fjelltur med bading i De Syv Søstre

Mellom Breitinden og Kvasstinden, to av toppene som utgjør fjellrekka De Syv Søstre, finner du flere fine badevann på rundt 500 meters høyde. På varme dager litt utpå sommeren er temperaturen god, og turen opp er enkel nok til at turvante barnehagebarn kan klare den med litt god tid. Dette er et veldig fint turmål for deg som har lyst å gå på De Syv Søstre, men som ikke får anledning på grunn av at du reiser med barn. Du finner en veibeskrivelse til parkeringsplass her, derifra følger du skilting og stimerkingen for stien opp til Kvasstinden, men der stien svinger opp mot den bratteste etappen mot Kvasstind (på ca. 460 moh) fortsetter du rett frem mot småvannene før Helknavatnet.

 

Familietur i kajakk

Øykommunene Herøy utenfor Sandnessjøen byr på et av Norges fineste områder for kajakkpadling, med flere større øyer å utforske, og en skjærgård med tusenvis av holmer og skjær. Her kan du ta ungene med gjennom klare gruntvannsområder og finne «hemmelige» sandstrender og «øde øyer» for dere selv, eller dere kan holde dere nær de større øyene Sør- og Nord-Herøy, Øksningan og Seløya, hvor dere finner kajakkutleie, overnatting og spisesteder. Sjekk ut Hav og Fritid som tilbyr guidede familieturer på forespørsel.

Foto: Jonas Berglund | Helgeland Reiseliv

 

I nærheten av Mosjøen

 

Terrengsykkelløype

For de litt større barna, som er ferdig med støttehjul og har fått god kontroll på gir og brems, kan terrengssykkelløypa rundt Kippermoen være en fin utflukt og en morsom utfordring! Her finner du en lang rundløype med både lette, middels vanskelige, utfordrende og vanskelige seksjoner (grønn, blå, rød og sort fargekode). Mesteparten er grønn løype som passer fint for sykkelvante unger fra barneskolealder. Så kan de større barna, eller mor og far, utfordre seg i de vanskeligere seksjonene på tur. Klikk her for veibeskrivelse til parkering.

 

Utfordre høydeskrekken med zip-Line

Fra omtrent 70 meters høyde, litt opp i Øyfjellet, kan du hoppe ut i løse lufta og «fly» over elva, ned til Mosjøen sentrum! Vi snakker om Mosjøen Zipline, hvor du henger i en dobbeltsikra klatresele, festa i en solid stålvaier som du i god James Bond-stil kan «zippe» ned til Fru Haugans Hotell i Mosjøen. Det er en liten gåtur opp Helgelandstrappa før man kommer til plattformen man setter ut fra. Det er 10 års aldersgrense og du må veie minimum 30 kg for å komme deg over elva. Dere kjører to og to sammen, og kan hente mot og trygghet fra hverandre hvis det kiler litt vel mye i magen når dere står på kanten. Det er en spennende, og for noen kanskje en grensesprengende, opplevelse som kan bli et stort ferieminne! Du finner mer informasjon her.

 

Rafting

Fra luft til vann, til Trofors og Grane! Hos RiverNorth Rafting i Trofors kan dere dra på familierafting, hvor turen er lagt opp for barn mellom 6 og 14 år. Turen går nedover Austervefsna eller Svenningdalselva, litt etter hvordan vannføringen er, og på en romslig raftingflåte setter dere utfor passelig heftige stryk, hvor ungene får lov til å hjelpe med å styre båten med hver sin padleåre! Her venter både action, mestring, og ganske mye vann. Lån av våtdrakt er inkludert i prisen, men dere må ha med ullundertøy, håndkle og tørt skift i tillegg. For våte blir dere, det er helt sikkert! Du finner mer informasjon og kontaktinformasjon her.

 

I nærheten av Mo i Rana

 

Badetur til «Lille Syden»

På campingplassen Topcamp Havblikk på Nesna finner dere «Lille Syden»: to store, utendørs vannsklier som ender i et oppvarmet «landingsbasseng» med omtrent en meters dybde. Det er 29 grader i vannet, badevakt på stedet og is i kiosken! Hva mer kan man be om? Og skulle dere bli lei av slaraffenliv ved bassengkanten har de flere romslige fiskebåter til utleie, Hav og Fritid leier ut kajakk i nærheten og Visit Nesna kan ta dere med på havørn-safari med RIB.

 

Spennende grottevandring

Grønligrotta, rundt en halvtimes kjøring fra Mo i Rana, er Nordens eneste grotte med innlagt lys, og i sommersesongen har de flere guidede turer daglig, gjennom de 400 første meterne av grotta. Turen tar omtrent 50 minutter, og grotta er tilrettelagt med trapper og gangbroer, så det greit å gå for unger fra 3-4 års alderen. Dere går gjennom store hulrom, og selv om det er enkelte trange tuneller man kan utforske (spør guiden først!), går «hovedløypa» gjennom romslige ganger med god plass. Selv om det er innlagt lys, er det kjekt med en ekstra hodelykt for å utforske noen av «avstikkerne», og det er kjølig under bakken, så bukse og jakke er bedre enn shorts og t-skjorte. Du finner mer informasjon her.

 

Høyt og Lavt på Krokstrand

På gjennomreise på Helgeland eller på søken etter høyder, fart og spenning? Hva med å ta turen innom Nord-Norges første Høyt og Lavt klatrepark! De har åpent hver dag mellom 10.00-17.00 i sommer. Klatreparken er utstyrt med fire løyper og syv zip-liner. Her får både barn og voksne mulighet til å utfordre både balansekunstene og høyderespekten.

Vi er Høyt & Lavt, klatring for ALLE!

Det går også i år mot en ny Norgesferie. Vi vet hvor dere kan få spektakulære opplevelser SAMMEN med andre. Sammen kan dere oppleve en aktiv dag i tretoppene. Vi er Høyt & Lavt, klatring for ALLE!

Publisert av Høyt og Lavt Krokstrand Torsdag 20. mai 2021

Vitensenter Nordland

Midt i Mo i Rana sentrum ligger Vitensenter Nordland, et av 13 regionale vitensentre i Norge. Opplevelsessenteret er utstyrt med stasjoner som inviterer til både lek og læring innen matematikk, naturvitenskap og teknologi. Dette er gøy for alle! Etter noen timer på senteret kan det være fint å sette seg ned for en matbit på The View som holder til i samme bygg. Eller sjekke ut Rana Museum som holdet til i førsteetasjen.

Bestill billetter til Vitensenter Nordland her

 

Sommerferie i Mo i Rana

SOMMER ☀️☀️☀️
Bo på Meyergården og opplev Mo i Rana 😍

Publisert av Scandic Meyergården Fredag 25. juni 2021

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.