fbpx
Ola Kvernberg med Steamdome på Smeltedigelen Musikkfestival

Ola Kvernberg med Steamdome på Smelteverket Musikkfestival i 2018. Foto: Bjørn Leirvik

🔥 Smeltedigelen Musikkfestival 🔥

Høstmørket har senket seg og det er på tide å varme opp Mo i Rana by med festivalstemning og rytmisk musikk.

Smeltedigelen musikkfestival har sydd sammen et spennende program med både lokal, nasjonal og internasjonal musikk. De krydrer årets festival med både konserter, foredrag og kunstutstilling. Under kan du lese litt om de ulike arrangementene, slik at du selv kan avgjøre hva som varmer best i høstkulda.

 

Smeltedigelen Ung: «Music with Joy 2020»

Når: Onsdag 28. oktober, kl. 18:30
Hvor: MOment (Rana Museum) Blackbox

Et spennende samarbeid mellom Rana kulturskole og elever fra Petrozavodsk musikk- og kulturskole. Konserten byr på et variert program med elever fra begge kulturskolene, i tillegg til vinnerlåtene som ble komponert til Havmannen. Arrangementet er gratis, men du må hente ut billetter på forhånd.

Les mer

 

AKADEMIA Marthe Valle «Every Child is a prophet»

Når: Torsdag 29. oktober, kl. 16:00
Hvor: Rana bibliotek

Sykepleier og artist Marthe Valle inviterer publikum inn på sin tøffe reise for å lage det norsk-syriske prosjektet «Every Child is a prophet». Gjennom prosjektet ønsker hun å gi sin stemme til flyktninger som er fratatt all sin frihet og verdighet. Arrangementet er gratis, men du må hente ut billetter på forhånd.

Les mer

 

Smeltedigelen Unge talenter 2020

Når: Torsdag 29. oktober, kl. 18:00
Hvor: Nordland Teater Blackbox

Smeltedigelen Ung byr på en spennende konsert med unge fremadstormende talenter fra Rana, Hemnes og Vefsn. Arrangementet er gratis, men du må hente ut billetter på forhånd.

Unge artister og talenter som synger sammen på en scene

Foto: Atle Jørgensen, vefsnno.no

Les mer

 

Marthe Valle med band

Når: Torsdag 29. oktober, kl. 19:30
Hvor: Scandic Meyergården – Spektrum

Få med deg en fantastisk konsertopplevelse med Marthe Valle og det norsk-syriske prosjektet «Every Child is a prophet». Marthe har med seg de syriske sangerne Haneen Ayoub (fra Golan) og Hussain Hajj (fra Kobani, nå bosatt i Istanbul) som synger fra en storskjerm, og tre norske musikere, blant dem gitaristen Manar Alhashemi som selv er flyktning fra Syria, nå bosatt i Os. De to andre er Hallgrim Bratberg på gitar og Gjermund Silset på bass.

Marthe Valle som spiller piano

Foto: Ole Martin Wold/Olavsfest

Les mer

 

Om & Men: Fotefar og Pål Are Bakksjø trio

Når: Torsdag 29. oktober, kl. 22:00
Hvor: Nordland Teater Hovedscenen

Ikke gå glipp av to trioer med perfekt match i musikkdating: Målselv-trio med sang, fele og gitar, møter Bodø-trio med sang, trommer og bass. Når begge vokalistene i tillegg behersker både tangenter og gitar, så er matchen fullkommen!

Les mer

 

AKADEMIA Gary Hoffman «Å vokse opp i New Orleans»

Når: Fredag 30. oktober, kl. 16:00
Hvor: Rana Bibliotek

Gary Hoffman er trompetist og vokste opp i jazzens fødested, New Orleans, byen med det rike kulturlivet. Første del av foredraget omhandler en historisk, geografisk og kulturell oversikt, sammen med musikalsk eksempler, over hva som gjør byen New Orleans spesiell og hvorfor musikk fra New Orleans har sitt eget preg. I andre del skal Hoffman gi en personlig fortelling om sin start som musiker og de særlige omstendigheter som fantes i New Orleans som bidro til at han utviklet seg til en allsidig musiker og kunstner. Arrangementet er gratis, men du må hente ut billetter på forhånd.

Les mer

 

DIOC Chicago

Når: Fredag 30. oktober, kl. 18:00
Hvor: Scandic Meyergården – Spektrum

DIOC Big Band er storbandet fra Rana som ledes av saksofonist Ragnar Meidell. I år kommer DIOC til Smeltedigelfestivalen med sin konsertversjon av musikalen Chicago.

Les mer

 

Benjamin Mørk/Leagus

Når: Fredag, 30. oktober, kl. 20:00
Hvor: Nordland teater Blackbox

På fredagskvelden blir det en utradisjonell dobbeltkonsert med Benjamin Mørk og Leagus. Benjamin Mørk byr på helt unik, minimalistisk pianomusikk kombinert med elektronikk, mens LEAGUS blir beskrevet som et samisk «nymusikk-/impro-band.

Svart hvitt bilder av Benjarmin Mørk og Leagus

Foto Leagus: Marius Fiskum, Foto Benjamin Mørk: Terje Arntsen

Les mer

 

Sigrid Brennhaug

Når: Fredag 30. oktober, kl. 22:00
Hvor: Nordland Teater Hovedscenen

Sigrid Brennhaug debuterer endelig med egen plate, etter å ha sunget andres låter i årevis, ofte på engelsk. Nå tar hun sammen med sitt nordnorske band spranget over til å synge på nordnorsk.

Les mer

 

AKADEMIA Jovan Pavlovic «Musikk kan flytte grenser»

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 13:00
Hvor: Rana bibliotek

Jovan Pavlovic er en serbisk folke – og jazzmusiker (trekkspill). Han har vært involvert i flere musikalske grenseoverskridende prosjekter og skal i seminaret ta for seg hvordan han bruker musikk for å flytte grenser og skape samhold mellom mennesker fra ulike kulturer. Arrangementet er gratis, men du må hente ut billetter på forhånd.

Les mer

 

Bitchy Big Boobies Bang Band

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 14:00
Hvor: Nordland Teater, Teatercafeen

Bitchy Big Boobies Bang Band er et fargerikt band fra Hemnesberget. De er alle i familie og er søsken, søskenbarn og treogenhalvmenninger (oppgradert til søskenbarn). De elsker De Syngende Husmødre og musikken deres og covrer også musikk av nyere dato.

Medlemmene i Bitchy Big Boobies Bang Band som holder instrumenter

Foto: Lone Sofie Bang Smalsundmo

Les mer

 

Johan Sara + Samiske kortfilmer

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 16:00
Hvor: Nordland Teater Hovedscenen

Johan Sara jr. er en samisk musiker (gitar og joik), komponist, produsent, lærer, arrangør, og utøver av samtidsmusikk med røtter i samisk tradisjon. Komponisten har et foredrag i forbindelse med visning av 3 samiske kortfilmer.

Les mer

 

Urban Tunélls Klezmerband

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 18:00
Hvor: Scandic Meyergården – Spektrum

Urban Tunélls er en av få norske grupper som spiller klezmer. Overskudd, virtuositet, spilleglede og kreativitet er uttrykk som går igjen i flere konsert og plateanmeldelser. Få med deg en konsert hvor bandet formidler øst-europeisk, jødisk folkemusikk på innovativt og utradisjonelt vis.

Les mer

 

Sinikka Langeland – Sauna Cathedral

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 19:30
Hvor: Nordland Teater Blackbox

«Sauna Cathedral» er inspirert av badstua som et rituelt sted og myter
om ild i ulike former. Sinikka Langeland har gjendiktet tekstene, laget musikk og satt dem sammen til et helhetlig verk.

Les mer

 

Hedvig Mollestad Trio

Når: Lørdag 31. oktober, kl. 21:00
Hvor: Nordland Teater Hovedscenen

Om hjertet ditt ligger nært det jazzy og frie eller om du foretrekker den tunge beaten og den pumpende bassen så kan dette bli en live-favoritt. De har spilt på alt fra skitne små buler rundt i verden til de store, classy konsertsalene og jazzfestivalene. Benytt sjansen og opplev de live på Nordland Teater.

Hedvig Mollestad Trio

Foto: Julia Maria Naglestad

Les mer

 

Vernissage med festivalkunstner Ann Karin Bjørsvik

Når: Onsdag 28.10 kl.17.00-19.00 (Vernissage), torsdag 29.10 kl.16.00-19.00, fredag 30.10 kl. 12.00-19.00, lørdag 31.10 kl. 12.00-19.00
Hvor: Rana kunstforening/ MOment (Rana Museum)

I tillegg til konserter og foredrag kan du delta på vernissage med årets festivalkunstner. Ann-Karin Bjørsvik har arbeidet grafisk-digitalt i ca. 25 år. Hun arbeider med et vidt spekter kunstteknikker, bl. a. kull/blyanttegning og malerier på lerret, i tillegg til digitalgrafikk. Fjellandskap, menneskeskikkelser, arkitektur og geometri preger kunstverkene hennes.

Les mer

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.